Etelä-Italian ryhdikäs valkoviini
Parhaimman rypälelajikkeen ja terroirin yhdistelmän löytämiseksi on tehty huolellista tutkimustyötä, jonka lopputuloksena on syntynyt Radici. Valkoviiniä korostaa sille epätavallinen tiiviys, joka takaa vankan ja syvän makukokemuksen.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Santo Stefano del Solen tilalla kasvavat rypäleet nauttivat näkymästä lounaaseen. Noin 550 metrin korkeudessa viljellyillä tarhoilla maaperä on runsaan mineraalista.
Valmistus
Lokakuun puolivälissä käsin korjatut rypäleet. Käyminen terästankeissa, ja kypsytys pullossa noin neljä kuukautta.
Väri
Hento olkeen vivahtava keltainen.
Tuoksu
Tuoksu hurmaa päärynän, ananaksen, akaasian, sitrushedelmien sekä pähkinöiden aromeilla.
Lisäksi Fianolle tyypillistä kukkaisuutta.
Maku
Suutuntumaltaan pehmeä viini, jossa kuitenkin raikas tuntuva hapokkuus. Suun täyttää alkuun valkoisen persikan ja greipin aromit, jotka jälkimaussa pehmenevät makeampiin kuivattujen hedelmien makuihin.
Ruokasuositus
Tämä viini sopii täydellisesti pestopastan ja grillattujen vihannesten kanssa, mutta myös valkoisen kalan keralle.