Täyteläinen ja tummamarjainen
Zenato on perheomisteinen viinitalo, jonka Sergio Zenato perusti vuonna 1960. Nyt jo edesmennyt Sergio omasi vahvan vision alueen potentiaalista ja nykyisin taloa johtaa hänen lapset Nadia ja Alberto Zenato. Zenaton noin 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa Luganan ja Valpolicella Classicon parhailla alueilla, jossa Gardajärven ja vuoriston läheisyyden ansiosta vallitsee kasvuolosuhteille otollinen mikroilmasto. Tuotannon kiintopisteitä ovat Luganassa uniikista Trebbiano di Luganasta valmistettu valkoviini ja Valpolicellan alueella, Costalunga-tarhalta tulevat Amarone ja Ripassa. Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen. Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä.
Alanera on kunnianosoitus Sergio Zenaton perinnölle – hänen näkemykselleen, viisaudelleen ja tinkimättömälle työlleen Valpolicellan viininviljelyn parissa. Alaneran kolme pääskyä symboloivat sekä tätä ainutlaatuista maisemaa että kolmea paikallista rypälelajiketta: Corvinaa, Rondinellaa ja Corvinonea.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat 20–30-vuotiaista köynnöksistä Costanlunga -tarhalta (Sant’Ambrogio di Valpolicella), joka on maaperältään pääosin kalkkia. Tilan maisema 300-350 m merenpinnan yläpuolella on vaikuttava: se avautuu Veronan kaupungin ylle, ulottuu osin Gardajärven syleilyyn ja on kuin ympäröity Monte Baldon ja Lessinian vaikuttavilla vuorijonoilla.
Valmistus
Rypäleet poimitaan käsin syys-lokakuussa. Noin 50 % rypäleistä kuivatetaan veronalaiselle tyylille ominaisesti appassimento-menetelmällä noin 50-60 päivän ajan ennen alkoholikäymistä, jolloin viinin maku ja aromit konsentroituvat. Tämän jälkeen osa viinistä kypsytetään ranskalaisessa tammitynnyreissä ja osa terästankeissa noin 12 kuukautta.
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Runsaassa tuoksussa on tummaa marjaisuutta, suklaan ja kahvin sävyjä, kuivattujen ja tuoreiden kirsikoiden, kahvin ja makean tupakan aromeja.
Maku
Maku on täyteläinen, tumman kirsikkainen, luumuinen, boysenmarjainen ja miellyttävän mausteinen. Hentoja salmiakin vivahteita. Pitkää jälkimakua siivittävät pehmeät tanniinit sekä raikas hapokkuus.
Ruokasuositus
Liharuoat, riista, juustot
Rypälelajike
55 % Corvina, 25 % Rondinella, 10 % Corvinone, 10 % Cabernet Sauvignon, Merlot
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti