Keskitäyteläinen, jo hieman kehittynyt laatuburgundi “slow foodin” ystävälle
Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli 2 vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.
Historiallisen viinitalon taattua laatua. Côte de Beaunen Village-luokitelluilta tarhoilta käsinpoimitut Pinot Noir -rypäleet on käytetty viineiksi perinteisissä avoastioissa, jonka jälkeen ne ovat saaneet kehittyä 10-12 kk ajan osittain teräs-, osittain uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Jo muutaman vuoden ajan pulloissa edelleen kehittynyt viini on nyt herkullisessa vaiheessa ja tarjoaa gastronomisen parin haudutetuille liha- ja kasvispadoille, joiden yrttisyys ja hapokkuus täydentyy viinin hieman jo syksyisillä aromeilla. Loistava myös sieniruoille sekä kermakastikkeille!
Viini kehittynee edelleen edukseen seuraavat 3-5 vuotta.
Tuottaja
Kasvuympäristö
CCôte de Beaune Villages -apellaatio käsittää 16 kylää, ja sen alla valmistetaan ainoastaan punaviinejä. Village -luokitus on AC Bourgognea arvokkaampi. Louis Latour valikoi rypäleensä tähän viiniin usealta laadukkaalta Village -tarhalta.
Valmistus
Käsinpoimitut Pinot Noir -rypäleet Village-tarhoilta, käyttäminen avoastioissa, kypsytys 10-12kk osittain uusissa ranskalaisissa tynnyreissä, osin terästankeissa.
Väri
Kevyt, reunoiltaan jo hieman kehittyneen värinen rubiini
Tuoksu
Kutsuva: vadelmaa, mustikkaa ja ruusunmarjaa täydentävät syksyllä maahan pudonnut oksa, häivähdys puolukkajugurttia sekä seetripuu
Maku
Kuiva, ilmavan hapokas, keskitäyteläinen ja monipuolisen aromikas. Toistaa tuoksun jo hieman syksyisen marjaiset aromit. Tanniinit ovat tarttuvat mutta kohtuulliset ja jo hieman pehmentyneet.
Ruokasuositus
Gastronominen ja laadukas village-tason burgundy sopii keskitäyteläisiin, hapokkuutta vaativiin ruokiin kuten pitkään haudutettuihin patoihin (liha tai kasvis) ja keskivoimakkaille paistoksille kuten schnitzel -tyyppiset leikkeet. Aromeiltaan erityisesti sienet ja yrtit nauttivat tämän viinin seurasta.
Appellaatio
AC Cotes De Beaune Villages
Rypälelajike
100% Pinot Noir
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti