Tuscany excellence from Antinori
Klassikkoviini, joka luotiin alunperin ensimmäiseksi kypsytyksestä nauttivaksi chiantiksi vuonna 1928. Sittemmin mm. syrah'sta runsautta ja mausteisuutta saanut viini muutettiin Toscana IGT.ksi vuonna 2001.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Tarkkaan valikoidut, parhaat rypäleet tulevat Antinorin omilta tarhoilta Toscanasta.
Valmistus
Hellävaraisen murskauksen jälkeen viini käy lämpokontrolloiduissa terästankeissa noin seitsemän päivää ja siirretään sitten kypsymään ranskalaisesta, amerikkalaisesta ja unkarilaisesta tammesta valmistettuihin tynnyreihin vuodeksi. Ennen myyntiintuloa viini kypsyy vielä 8 kuukautta pullossa.
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Intensiivinen ja kutsuva, siinä on kirsikan, herukoiden, mausteiden, vaniljan ja hasselpähkinän vivahteita.
Maku
Suuntäyttävä ja maukas, eloisa raikkaus, pehmeät tanniinit ja pitkä, kestävä jälkimaku.
Ruokasuositus
Villa Antinori Rosso sopii kypsien liharuokien ja kovien, kypsytettyjen juustojen kanssa.
Rypälelajike
Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese, Syrah
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti