Arvostettu yhden tarhan Barbaresco Antinorilta
Prunotton tila sijaitsee Albassa, Langhen alueen tärkeimmässä kaupungissa, puolivälissä Barbarescoa ja Baroloa, Tanaro-joen oikealla puolella.
Antinorin perhe hurmaantui aikoinaan alueen rikkaasta luonnonkauneudesta, ainutlaatuisista viinitarhoista ja maaperästä. Antinorin usko terroiriin sai heidät sijoittamaan aikaansa ja energiaansa siihen, samalla luottaen, että heidän ponnistelunsa tekisivät Prunottosta sen, mitä se on tänään – yhden Piemonten alueen merkittävimmistä viinitiloista. Tasapainoinen ja miellyttävä Prunotto Bric Turot on monien tekijöiden yhteistulos: viinitarhan vaihtelevat ilmansuunnat “briccon” (tarkoittaa paikallisella murteellaa "mäen huippua") muodon ansiosta, tarkoin valittu kloonivalinta sekä kypsytys erikokoisissa tynnyreissä.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Viiniin käytetyt rypäleet tulevat yksinomaan viiden hehtaarin tarhalta, jonka paikallinen Tortoniano-maaperä on magnesium- ja mangaanipitoista ja sinertäväsävyistä.
Valmistus
Heti kellariin saapumisen jälkeen rypäleistä poistettiin rangat ja ne murskattiin. Maseraatio kuorineen kesti noin 10 päivän ajan lämpötilassa, joka ei ylittänyt 30 °C:ta. Malolaktinen käyminen saatiin päätökseen ennen talvea. Viini kypsyi erikokoisissa tammitynnyreissä noin 12 kuukauden ajan. Tämän jälkeen Bric Turot kypsyi pullossa vuoden ennen markkinoille laskua.
Väri
Intensiivisen rubiininpunainen, eloisa ja kirkas.
Tuoksu
Tuoksun villimarjojen aromit yhdistyvät valkopippuriin, lakritsiin ja aromaattisiin yrttisiin vivahteisiin, erityisesti mäntyyn, valkominttuun ja laakeriin.
Maku
Maku on samettinen, harmoninen ja elegantti, pitkä ja kestävä jälkimaku.
Ruokasuositus
Erinomainen pari lihalle ja riistalle, sekä kypsytetyille juustoille.