Viinin nimi Moresco tulee Pajorè -tarhan edellisen omistajan, Morescon, nimestä. Gaja osti tarhan vuonna 1979. Gaja on tuottanut viinejä Piemontessa vuodesta 1859, jolloin Giovanni Gaja, paikallinen rypäleviljelijä perusti viinitilan Barberescoon ravintolatoimintansa yhteyteen. Gaja on erityisen tunnettu Barbarescoista ja Baroloista. Angelo Gaja on ollut tienraivaaja Piemonten alueella ja nostanut alueen viinit maailmanmaineeseen uusien tekniikoiden ja nykyaikaisten välineiden avustuksella. Opintojensa jälkeen Angelo matkusti paljon, tutustuen viineihin ja viininvalmistukseen ympäri maailmaa. Matkoiltaan hän sai hyviä ideoita, joita alettiin kokeilemaan viinitarhoilla ja -kellareissa. Gaja on mm. ensimmäinen italialainen viinitalo, joka alkoi käyttämään ranskalaisia tammitynnyreitä viinin kypsytykseen. Muutoksien myötä viineistä tuli moderneja, monimuotoisia, tiiviitä ja tasapainoisia, samalla kuitenkin säilyttäen alueen ja Nebbiolon erityispiirteet.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Viiniin käytetyt rypäleet tulevat pääosin Pajoré -nimiseltä tarhalta Treisosta sekä Serralungasta. Tarhojen maaperä on kalkkikiveä.
Valmistus
Kaksi rypälelajiketta käyvät ja maseroituvat ensin erikseen kolme viikkoa. Malolaktisen käymisen jälkeen rypäleet sekoitetaan ja viiniä kypsytetään tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan.
Väri
Syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Runsaan marjainen, mustikkaa, granaattiomenaa, kuivakukkia, hunajaa, kastanjaa, suolaisuutta, paahteisuutta
Maku
Kuiva, täyteläinen, harmoninen, raikkaan hapokas. Jälkimakua siivittävät kypsät silkkiset tanniinit.
Ruokasuositus
Klassiset liharuoat, paistit, pihvit, riista
Rypälelajike
Nebbiolo, Barbera, Merlot
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti