Ihana merellinen tuulahdus Toscanan rannikolta.
Bolgherin mikroilmasto on erityisen suotuisa Vermentinon tuotannolle viinitarhojen suunnan sekä meren läheisyyden vuoksi. Tämä antaa viinille voimakkaan mineraalisia, raikkaita ja aromaattisia ominaisuuksia. Vermentinon ensimmäinen vuosikerta valmistettiin 1996.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Bolgherissa vuorten muodostama amfiteatterimainen maisema suojaa köynnöksiä kylmiltä itätuulilta ja sateilta. Meren läheisyys toisaalta kesäisin tuo viileyttä ja kosteutta ja syksyllä tasoittaa lämpötiloja ja edesauttaa hitaampaa kypsymistä.
Maaperä on melko hedelmällistä.
Valmistus
Optimaalisen kypsyyden ja raikkauden takaamiseksi rypäleet Guado Al Tasson eri tarhoilta kerätään eri aikaan, niiden ollessa täydellisen kypsiä. Tämän jälkeen rypäleet puristettiin mahdollisimman nopeasti ja pehmeästi ja ne käyvät terästankissa noin 16 asteen lämpötilassa. Lopussa vain parhaimmat erät valitaan ja sekoitetaan lopulliseen blendiin.
Väri
Vaalean keltainen, jossa häivähdys vihreää.
Tuoksu
Hedelmäinen, raikas, sitrusarominen
Maku
Kevyen sitruksinen, mukana myös passion hedelmää ja kevyttä kukkaisuutta. Tasapainoinen happokkuus ja mineraalinen jälkimaku.
Ruokasuositus
Erinomainen viini merenelävien seuraan, kalaruoille tai raikkaille kasviksille ja salaateille. Myös parsalle!