Yksi Barbarescon historiallisimmista viinitiloista
Prunotton tila sijaitsee Albassa, Langhen alueen tärkeimmässä kaupungissa, puolivälissä Barbarescoa ja Baroloa, Tanaro-joen oikealla puolella.
Antinorin perhe hurmaantui aikoinaan alueen rikkaasta luonnonkauneudesta, ainutlaatuisista viinitarhoista ja maaperästä. Antinorin usko terroiriin sai heidät sijoittamaan aikaansa ja energiaansa siihen, samalla luottaen, että heidän ponnistelunsa tekisivät Prunottosta sen, mitä se on tänään – yhden Piemonten alueen merkittävimmistä viinitiloista. Secondine on yksi Barbaresco ja Nebbiolo-rypäleiden historiallisimmista viljelyalueista. Viinitila sijaitsee pienessä laaksossa, joka ulottuu Tanaro-joelta aina Pajén amfiteatteriin saakka. Alueen tunnusti Lorenzo Fantini jo vuonna 1879, ja myöhemmin Renato Ratti mainitsi sen vuonna 1984 julkaistussa Barbarescon alueen kartassaan.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Secondine on yksi Barbaresco ja Nebbiolo-rypäleiden historiallisimmista alueista. Se sijaitsee aivan kylän juurella pienessä laaksossa, joka ulottuu Tanaro-joelta aina Pajén amfiteatteriin saakka.
Savinen maaperä ja amfiteatteri, joka suojaa tätä viinitarhaa, tekevät alueesta erinomaisen Barbarescon tuotannolle.
Valmistus
Rypäleiden rankojen poiston ja murskauksen jälkeen viinin käyminen kesti noin viikon ajan lämpötilassa, joka ei ylittänyt 30 °C:ta. Malolaktinen käyminen saatiin päätökseen ennen talvea. Viini kypsyi vähintään 12 kuukautta tammitynnyreissä. Tämän jälkeen viini kypsyi vielä pullossa ennen markkinoille laskua.
Väri
Kirkkaan punainen rubiinisilla vivahteilla
Tuoksu
Tuoksu on runsas, intensiivinen ja hurmaava: orvokin ja ruusun kukkaisaromit yhdistyvät punaisten hedelmien vivahteisiin, erityisesti vadelmaan ja mansikkaan.
Maku
Miellyttävä ja hienostunut maku on hyvin tasapainossa rakenteensa ja raikkautensa kanssa ja sillä on elegantit, pehmeät tanniinit.
Ruokasuositus
Erinomainen pari lihalle ja riistalle, sekä kypsytetyille juustoille.