Arvostettu yhden tarhan Barolo
Prunotton tila sijaitsee Albassa, Langhen alueen tärkeimmässä kaupungissa, puolivälissä Barbarescoa ja Baroloa, Tanaro-joen oikealla puolella.
Antinorin perhe hurmaantui aikoinaan alueen rikkaasta luonnonkauneudesta, ainutlaatuisista viinitarhoista ja maaperästä. Antinorin usko terroiriin sai heidät sijoittamaan aikaansa ja energiaansa siihen, samalla luottaen, että heidän ponnistelunsa tekisivät Prunottosta sen, mitä se on tänään – yhden Piemonten alueen merkittävimmistä viinitiloista.
Barolo Cerretta tulee upealta viinitarhalta Serralungan alueelta. 2017 on Prunotton ensimmäinen vuosikerta tätä historiallista viiniä. Viinitarhojen erilaiset ilmansuunnat sekä kypsytys perinteisissä suurissa tynnyreissä, korostavat ja syventävät Nebbiolon tasapainoa ja moniulotteisuutta.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Barolo Cerretta tulee upealta viinitarhalta Serralungan alueelta. Viinitarhojen erilaiset ilmansuunnat sekä kypsytys perinteisissä suurissa tynnyreissä, korostavat ja syventävät Nebbiolon tasapainoa ja moniulotteisuutta.
Valmistus
Korjatut rypäleet tuotiin kellariin, rangat poistettiin ja rypäleet murskattiin. Maseraatio kuorineen kesti 8–10 päivän ajan lämpötilassa, joka ei ylittänyt 30 °C:ta. Malolaktinen käyminen saatiin päätökseen ennen talven loppua. Viini kypsyi erikokoisissa tammitynnyreissä vähintään 18 kuukauden ajan.
Väri
Intensiivisen granaatinpunainen, rubiininpunaisin vivahtein.
Tuoksu
Moniulotteisesta ja runsaasta tuoksusta löytyy ruusujen ja orvokkien kukkaisia vivahteita sekä mausteisuutta valkopippurista ja muskottipähkinästä.
Maku
Luonteikkaalla maulla on voimakkaat tanniinit, jotka antavat pitkän, sitkeän jälkivaikutelman, runsaasti punaisten hedelmien ja lakritsin aromeja.
Ruokasuositus
Erinomainen pari lihalle ja riistalle, sekä kypsytetyille juustoille.