Klassinen Chablis Lous Latourilta
Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli 2 vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.
La Chanfleure on vanha sana, jota käytetään synonyyminä sanalle "tâte-vin". Se tarkoittaa itse asiassa pipettiä, jota kellarimestarit käyttävät ottaakseen viiniä tynnyristä maistamista varten käymisprosessin aikana. Termi "La Chanfleure" on liitetty viiniin antaakseen sille lisäarvoa ja tunnistettavuutta.
Kauniin vaaleankeltainen viini tuoksuu sitruksiselta ja manteliselta. Mineraalinen, hunajainen ja sitruksinen viini on tehty 100 % Chardonnay-rypäleistä, jotka on kerätty keskimääräisesti 30 vuotta vanhoista köynnöksistä. Ikääntymispotentiaali 2-3 vuotta.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Chablis on erillinen viinialue Burgundin viljelyalueen pohjoisosassa. Maison Louis Latourin Chablis "La Chanfleure" on täydellinen ilmentymä siitä, mihin Chardonnay-rypäle kykenee alueen kuuluisilla kimmeridgian-kalkkikivirinteillä.
Valmistus
Viini käy perinteisen käymisprosessin ja täydellisen malolaktisen käymisen ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä. Kypsytys 8–10 kuukautta ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä.
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Sitruksinen, mantelinen
Maku
Mineraalinen, hunajainen ja sitruksinen
Ruokasuositus