Albarossa - harvinainen rypäle Italiasta!
Tämä Cru-viini tulee Basso Monferraton sydämestä. Pieni osa tarhasta tuottaa harvinaista Albarossa-rypälettä, joka on ainutlaatuinen maailmassa. Se on Nebbiolon ja Barberan risteytys eli hybridi, jonka professori Dalmasso loi 1930 -luvulla. Albarossaa viljellään vain 200 hehtaarin alueella koko maailmassa. Viini on runsas ja voimakas, siinä on sekä Nebbiolon että Barberan ominaispiirteitä.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Bricco Colman viinitarhat sijaitsevat Monferratossa ja edustavat Prunotton innovatiivista ja uraauurtavaa henkeä. Maaperä on hiekkaista savimaata ja viinitarhat kasvavat etelä- ja koillisrinteillä 250 metriä merenpinnan yläpuolella. Kesät ovat kuumat ja pitkät suurine lämpötilan vaihteluineen.
Valmistus
Rypäleet valikoidaan huolella ja murskataan kevyesti. Rypämassa siirretään terästankkeihin maseroitumaan kuorien kanssa 10 päiväksi alle 30 asteen lämpötilaan. Malolaktinen käyminen tapahtuu terästankeissa, jonka jälkeen viini kypsyy 12 kuukautta vanhoissa tammitynnyreissä ja lopun ajan pulloissa Prunetton viinikellarissa.
Väri
Syvä rubiininpunainen
Tuoksu
Runsas tuoksu, jossa hapankirsikkaa, mausteita ja savuisuutta.
Maku
Runsas ja tiivis maku, jota tasapainottavat raikas hapokkuus ja silkkiset tanniinit.
Ruokasuositus
Sopii hyvin pihville ja riistaruoan kanssa.