Luonteikas ja hienostunut
La Chablisienne osuuskunnan tarina alkoi vuonna 1923, kun useat viininviljelijät pappi Balitrandin aloitteesta, liittyivät yhteen selviytyäkseen ajan taloudellisista vaikeuksista ja muista haasteista. Tänä päivänä osuuskunta valmistaa viinejä kaikista Chablis’n apellaatioista – Petit Chablista arvostettuun Château Grenouille Chablis Grand Cru:n. La Chablisienne tunnetaan laadukkaista viineistään ja on ainoa osuuskunta Chablissa. La Chablisienne nimi ja logon naishahmo ovat kunnianosoitus naisille, jotka ensimmäiset vuodet kannattelivat osuuskunnan viinien valmistusta.
Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista alueista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuinen luonne juontuu "kimméridgien" -tyyppisestä maaperästä, joka koostuu kalkkikivestä ja sisältää runsaasti fossiileja. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueen viineille niiden mineraalisuuden ja tyylikkyyden.
Kypsytyspotentiaali: 10 vuotta
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat Chablis'n alueelta. Maaperä koostuu kalkkipitoisesta savimaasta sekä osin runsaasti fossiileja sisältävästä "Kimmeridgien" maaperästä. Viinitarhojen keski-ikä: 20 vuotta.
Valmistus
Alkoholinen ja malolaktinen käyminen terästankeissa. Viini saa kehittyä hiivasakoilla 12 kuukautta, tammessa ja terästankeissa.
Väri
Vaalea oljenkeltainen.
Tuoksu
Viinin tuoksu on selkeä, tiivis ja hedelmäinen, ja siinä on kevyitä mausteisia sävyjä, kuten paahteisuutta, muskottipähkinää ja vaniljaa. Tuoksu avautuu sitruunan ja valkoisen persikan aromeihin.
Maku
Viini on maultaan melko runsas ja täyteläinen. Persikan aromit toistuvat selkeästi, ja kokonaisuus on eloisa ja mehukas. Jälkimaku on jäntevä ja houkuttelevan raikas.
Ruokasuositus
Kalat, miedot juustot, vuohenjuusto, kana