Etelä-Italian pirteä ja hedelmäinen valkoviini
Mastroberardinon Fiano di Avellino edustaa Campanian alueen viiniperinnön hienostuneimpia ja elegantimpia viinejä. Antonio Mastroberardinon peräänantamattomat ponnistelut toivat Fiano-rypäleen takaisin Avellinon maakunnan viljellyimpien lajikkeiden joukkoon ja herättivät kiinnostusta sen viljelyyn myös alueen ulkopuolella.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Santo Stefano del Solen tilalla kasvavat rypäleet nauttivat näkymästä lounaaseen. Noin 550 metrin korkeudessa viljellyillä tarhoilla maaperä on runsaan mineraalista.
Valmistus
Lokakuun puolivälissä käsin korjatut rypäleet. Käyminen terästankeissa, ja kypsytys pullossa noin neljä kuukautta.
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Tuoksusta löytyy hienovaraista hedelmäisyyttä, valkoisia kukkia, sitrusta, yrttisyyttä, kuivattuja kukkia, mantelia ja pähkinää.
Maku
Hienovarainen mutta täyteläinen viini on elegantin kukkainen.
Ruokasuositus
Tämä viini sopii täydellisesti aperitiiviksi, ja on kaunis pari valkoisille kaloille, mereneläville sekä juustoille.