Gaja Grappa Sperss

Gluteeniton

Grappa Sperss on valmistettu Sperssin-viinitarhan korkealaatuisesta Nebbiolo-rypäleen puristemassasta Serralungassa ja kypsytetty ranskalaisessa tammessa. 

Gaja on varmasti yksi tunnetuimmista italialaisista viinintuottajista. Giovanni Gaja perusti yrityksen vuonna 1859 Langhessa, Piemontessa, ja hänen pojanpoikansa Angelo Gaja johtaa tällä hetkellä yritystä. Angeloa on nimetty usein "Barbarescon kuninkaaksi" ja hän on vastannut sellaisten tekniikoiden kehittämisestä, jotka ovat mullistaneet viininvalmistuksen Italiassa. Gaja valmistaa myös hyvin korkealaatuisia grappoja.

Tuottaja
Kasvuympäristö
Sperss viinitarha sijaitsee Marenca-Rivetten alueella Serralungan kylässä. Amfiteatterin muotoinen viinitarha on kooltaan 12 hehtaaria ja koostuu hyvin tiiviistä savi- ja kalkkipitoisesta merkkelimaasta.
Valmistus
Tuore Nebbiolon rypälemassa tislataan heti viinin käymisen jälkeen. Tislaus tapahtuu kuparipannulla, jolloin lämpötila on alhaisempi ja lempeämpi (alle 70 ° C) kuin normaali, mikä auttaa säilyttämään herkemmät maut ja aromit. Tisleen alkoholipitoisuus on noin 70 - 75%. Ennen pullotusta grappa saa kypsyä ranskalaisessa tammessa ja siihen lisätään tarvittava määrä tislattua vettä, jolloin saadaan alkoholi pudotettua 45%.
Väri
Kaunis kullankeltainen
Tuoksu
Kypsää hedelmää, hasselpähkinää, rusinaa
Maku
Tiivis, hyvä rakenteinen, täyteläinen, harmoninen, lämmin, pitkä
Ruokasuositus
Digestiivi
Kypsytetty grappa sopii loistavasta juhlaillallisen digestiiviksi tai ihan sellaisenaan nautittavaksi.
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Rypälelajike
100% Nebbiolo
Alkoholipitoisuus
45,00 %
Pullokoko
0,5 l
Valikoimat
Ravintolamyynti