Bell’Assai on elegantti, hedelmävetoinen Frappato Etelä-Sisiliasta Vittoria alueelta. Tuoksussa korostuvat villimansikka ja punaherukka, joita täydentävät hentot orvokin kukkaiset sävyt. Maku on raikas ja ilmava, tanniinit samettisen pehmeät ja hapokkuus ryhdikäs – kokonaisuus on hurmaavan juotettava. Viini pullotetaan kevyempään, pääosin kierrätyslasista valmistettuun pulloon, mikä pienentää sen ympäristöjalanjälkeä.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Etelä-kaakkoisessa Sisiliassa, Acaten alueella (Vittoria DOC) ja muilla viljelyyn soveltuvilla palstoilla. Korkeus 120–240 m mpy; loivasti kumpuilevat hiekkapitoiset maat, paikoin kalkkikivisellä tuffialustalla; pH 7,9 ja kokonaiskalkki 31 %. Ilmasto on välimerellinen: leudot talvet, maltilliset kesät ja merituulten sekä Iblein ylängön välisten “lämpöbriisien” tuoma vuorokausivaihtelu edistää aromaattista kypsymistä. Köynnökset VSP-muodossa, Guyot- ja cordon spuré -leikkaus, 6–10 silmua/taimi; 4 400–5 200 tainta/ha; sato 7,0–8,0 t/ha.
Valmistus
Terästankkikäyminen kuorimaseraatiolla noin 8–9 päivää 24–25 °C:ssa. Kypsytys vähintään 8 kuukautta tankissa ja tämän jälkeen vähintään 8 kuukautta pullossa ennen myyntiä. Alkoholipitoisuus 13 % vol; kokonaishappo 5,6 g/l; pH 3,55.
Väri
Kirkas, loistava rubiininpunainen
Tuoksu
Hienostunut punamarjainen tuoksu, jossa villimansikkaa ja punaherukkaa; taustalla viehkeä orvokin kukkaisuus.
Maku
Raikas ja tuore, punamarjojen aromit toistuvat suussa; hapokkuus ja silkkiset tanniinit ovat hienossa tasapainossa, kokonaisuus on kepeä ja erittäin juotava.
Ruokasuositus
Monipuolinen seurusteluviini: grillatut kasvikset, italialaiset leikkeleet ja makuisat kalat (esim. kalakeitot). Erinomainen myös tonnikalasushin kanssa.
Appellaatio
Vittoria DOC Frappato Sicilia
Rypälelajike
100% Frappato
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Valikoimat
Ravintolamyynti