Yhden tarhan gastronominen Grüner Veltliner
Tämä yhden tarhan viini, Ried Berg, on täydellinen ilmentymä Grüner Veltliner -lajikkeesta. Itään suuntautuvalla jyrkällä rinteellä sijaitseva viinitarha tuottaa luomurypäleitä, jotka korjataan täydellisen kypsinä. Vuosi toisensa jälkeen kyseinen luomutarha on saanut runsaasti palkintoja.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet viiniin tulevat tarhalta, joka sijaitsee jyrkällä, itään suuntautuvalla terassimaisella rinteellä, jonka kaltevuus on yli 25 %. Maaperä on niukkaravinteinen ja koostuu ohuesta humuskerroksesta, joka peittää Hollenburg–Karlstettenin muodostuman kalkkipitoista konglomeraattia.
Valmistus
18 tunnin kuorikontaktin jälkeen viini käy 100 % perinteisissä akaasiatynnyreissä. Viiniä kypsytetään 8 kuukauden ajan hyödyntäen bâtonnagea, jossa viinin sakkaa sekoitetaan säännöllisesti.
Väri
Intensiivisen keltainen vihreillä sävyillä
Tuoksu
Kypsän päärynäisen tuoksuisen viinin aromeista löytyy vivahteita hunajasta, yrttisestä mausteisuudesta, tupakasta ja kypsistä hedelmistä.
Maku
Hyvän rakenteen omaava viini on mineraalinen ja voimakas, ja sen jälkimakua voi luonnehtia varsin intensiiviseksi.
Ruokasuositus
Viini sopii erinomaisesti kaikenlaisten liharuokien, aasialaisen keittiön ja curry-annosten kanssa.