Antinorin korkean ilmanalan Chardonnay Napa Valleysta
Vuonna 1985 Antinorin perhe hankki tilan yhdeltä Napa Valleyn korkeimmalla sijaitsevalta alueelta, nykyään tila on 222 hehtaarin kokoinen.
Viini on saanut nimekseen ”A26” markiisi Antinorin kolmen tyttären – Albieran, Allegran ja Alessian – mukaan.
A26 Chardonnay kuvastaa kasvualueensa ainutlaatuista mikroilmastoa; viinissä yhdistyvät syvyys ja raikkaus, joita tasapainottaa hedelmäinen puhtaus.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Tilalla viljellään Chardonnayta 134 hehtaarilla ja tähän viiniin on valikoitunut parhaista parhaimmat rypäleet – vain alle 10 % tilan Chardonnay-rypäleistä valittiin vuoden 2022 pullotukseen. A26 viiniin valikoituvat rypäleet tulevat tarhoilta, joiden köynnökset kasvattavat intensiivisen hedelmäisiä ja omaleimaisia rypäleitä korkeassa ilmanalassa.
Chardonnay-tarhat sijaitsevat noin 450 metrin korkeudessa Perkins Gravelly Loam -maaperällä, joka on muodostunut tuliperäisestä kalliosta. A26-tarhoilla kasvaa Heritage Wiemer-, Dijon 96-, Young 17-, Matanzas 28- ja Entav 548 -klooneja. Nämä tunnetaan erittäin pienistä tertuistaan, jotka tuovat viiniin hienostuneita aromeja ja makuja samalla säilyttäen luonnollisen hapokkuuden, joka antaa viinille raikkautta.
Valmistus
Kokonaisina terttuina murskatut rypäleet puristettiin varovasti. Mehu jäähdytettiin ruostumattomissa terästankeissa ennen hiivan lisäystä. Viini käytettiin ja kypsytettiin uusissa ranskalaisissa Remondin ja Le Grandin -tammitynnyreissä, jotka tuovat viiniin täyteläisyyttä ja rakennetta peittämättä kuitenkaan hedelmäisiä aromeja. Viini sai kypsyä tammitynnyreissä seitsemän kuukauden ajan. Puolelle viinistä tehtiin malolaktinen käyminen, näin saatiin lopputulokseen lisää runsautta ja pituutta, kun taas toinen puolikas jätettiin ilman raikkauden säilyttämiseksi. Tuloksena on veden kielelle nostattava jälkimaku, jossa on kivihedelmien, mineraalisuuden ja mausteisuuden sävyjä.
Väri
Eloisan kullankeltainen
Tuoksu
Raikkaan Chardonnayn tuoksusta löytyy valkoista persikkaa, sitruunaa ja marsipaanin vivahteita.
Maku
iinin rakenne ja hapokkuus ovat tyylikkäästi tasapainossa. Maultaan viini on keskitäyteläisen ja täyteläisen välillä, ja sen hapokkuus tekee kokonaisuudesta nuorekkaan ja energisen. Pitkästä jälkimausta löytyy hunajakukkaa ja kermaa.
Ruokasuositus
Erinomainen kumppani hummerille ja kalaruoille, mutta se sopii mainiosti nautittavaksi myös sellaisenaan.